fredag 20 juli 2007

4:e Juli

Som vi hade laddat inför den största av nationaldagar! Hemma i Sverige brukar ju nationaldagen gå hyfsat obemärkt förbi (vissa av oss brukar ha förmånen att få spela lite blåsmusik just på den dagen, men långt ifrån alla tycker ju att det är kul…) så vi har sett fram emot att få uppleva något mer storslaget här i USA. På med patriotiska t-shirts och fram med alla flaggor som hushållet kan frambringa!

För att det skulle bli så bra som möjligt hörde jag mig för på jobbet var man skulle bege sig och vad man skulle göra på den stora dagen. Well, det visade sig att det inte var så storslaget som jag hade hoppats på. I alla fall inte här i Steel City. Tydligen handlar det mindre om flaggviftning och mer om grillning med släkten. Och ingen kände till några större festligheter heller. Antiklimax.

Eftersom vi inte har någon släkt att grilla med här i USA fick vi nöja oss med det som bjöds. För att i alla fall få se lite flaggviftande letade vi upp den lokala paraden i Monroeville. Den visade sig vara lite loj, men ändå rolig att se. Framförallt var den lång och det tog över en timme för hela paraden att passera oss. Men den innehöll allting man skulle kunna tänka sig: soldater, skönhetsdrottningar, skolorkestrar och diverse välgörenhetsorganisationer. De flesta kastade ut godis och halsband till publiken, men tyvärr fick vi inte tag på något… Är det någon som vet varför de kastar ut halsband? Lite oväntat deltog också något som verkade vara alla brandmän från Pittsburgh. Jag har aldrig sett så många brandmän på en och samma gång, och de livade upp paraden med sina nytvättade och välljudande brandbilar :-)






Om jag är här på fler nationaldagar så får det blir grillning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dåligt med inlägg, går utför med denna blogg.....