söndag 13 maj 2007

Niagara


På söndagen styrde vi bilen norrut och åkte upp till Kanada för att se på Niagarafallen. Efter lite felkörningar i trakterna kring Buffalo lyckades vi ta oss över bron till Kanada och sen ligger fallen där. Vi blev inte besvikna... Som många före oss stod vi och tittade på fallen under tystnad. De är jättestora och det rinner jättemycket vatten över dem. Hela tiden. Det är svårt att inte bli tagen av storleken och ljudet av fallen. Något oväntat så var det ganska kallt vid fallen och inte blev det varmare när vi bestämde oss för att gå ner bakom dem och titta lite grann. Där nere låg det tom lite snö kvar.

Vi hade bokat rum på det hotell som ligger närmast fallen och hade därför en riktigt maffig utsikt från rummet (om sanningen skall fram så ligger hotellet näst närmast fallen kanske 2m längre bort - men i alla fall!). Bilden till höger är från rummet:
Vi åt dessutom middag på en restaurang som har utsikt över fallen, och gissa vad vi såg när vi åt frukost? Och det var bra mest hela tiden.


Nu är det ju inte bara vi som åker till Niagara för att titta på fallen och ivriga entrepenörer har inte varit sena att haka på det tåget. En bit bort från fallen ligger nämligen flera kvarter fulla med de mest olika sevärdheter och attraktioner. Allt från vaxmuseum till casinon och presentaffärer. Så man behöver inte gå långt från fallen för att komma till en värld som doftar popcorn och påminner om Gröna Lund. Skönt för den som inte tycker om när naturen tränger sig för nära inpå...

1 kommentar:

Unknown sa...

Hahaha! Har hoert att det aer en maerklig "naturupplevelse" detdaer... Men bara det kan ju vara en upplevelse!