torsdag 24 maj 2007

Pirates!

I lördags var det dags för en tvättäkta amerikansk tradition: baseball med tillhörande tailgate innan matchen! Pittsburgh Pirates spelade mot Arizona Diamondbacks och Thomas på jobbet bjöd in till tailgate innan.

Innan man går på en baseballmatch är det många som väljer att samla några vänner och grilla på parkeringsplatsen utanför arenan, sk tailgate. Vill man vara riktigt äkta ska man dessutom sköta grillningen från flaket på sin stora muskel-pickup. Eftersom man är lite av en kulturell kameleont så gjorde jag mitt bästa för att smälta in, vilket inte visade sig vara så svårt när man väl hade fått på sig sin Pirates-tröja och hade en kall öl i handen :-)

Grillning på en parkering är lite udda.... och kanske inte det mysigaste jag har gjort - men kul! Eftersom det var en hel del amerikaner där så bjöds det på ett överflöd av allting och det brukar ju inte försämra sakernas tillstånd.


Matchen: Well, baseball är faktiskt kul att titta på - men man måste ha lite tålamod eftersom det inte går med en rasande fart. Å andra sidan öppnar det upp för möjligheten att äta ännu mer mat utan att missa så mycket av matchen. Ett långt tag var det ganska jämt men till slut förlorade Pirates, precis som förra gången jag såg dem.

Nästa helg ska vi på baseball igen och då får de skärpa sig. Go Bucks!


Inga kommentarer: