onsdag 6 juni 2007

Fint besök


I fredags fick vi fint besök här i Monroeville: det var brorsan som stannade till på väg hem till Sverige och Simon som också skall jobba här på det stora företaget. Trots de nyanländas jetlag från två olika håll blev det en riktigt lyckad helg med ett fullt schema.

Vi gick ut hårt med en ölfestival på ett av de lokala bryggerierna, Penn Brewery. Vid ingången fick vi ett varsitt litet glas och sedan vara det bara att provsmaka sig igenom de nästan 30 bryggerierna som fanns representerade :-) Förutom bröderna Björke var Christine, Andreas, Jason och Thomas med och släckte törsten. Den hetaste trenden bland bryggerierna i Pennsylvania är utan tvekan öl med mycket humle i, som fann sin perfektion i ölet "The Hopgoblin" som kanske kan få problem med sitt varumärkesskydd... Som vanligt blev det roligare och roligare med tiden och efter ett tag lyckades vi glömma av att arrangörerna hade valt att förlägga festivalen i ett svettigt parkeringsgarage.


På söndagen gick vi återigen till PNC Park med stora förhoppningar för våra Pirates. Återigen kom de på skam... Men vädret var bra, matchen spännande och det kändes som ett fall frammåt jämfört med förra matchen. Snart kanske det blir en vinst? Och skulle matchen tråka ut en så kan man förnöjas över underhållningen i pauserna. Bland annat så bjuds det på en stor grön papegoja av bästa maskottmodell som skjuter varmkorvar till publiken, en kapplöpning mellan fyra köttpiroger och så den legendariska allsången i mitten av den 7:e inningen.

Idag har Erik åkt hem till Sverige för en underbar sommar på SSAB i det kära dalom. För egen del blir det jobb över helgen och på måndag kommer äntligen Moa!

3 kommentarer:

Mikael Vikström sa...

Öl med mycket humle verkar vara en amerikansk specialitet (när man skalat bort de otäcka jättebryggeriernas produkter). Amerikanska mikrobryggeriöl är ofta en mycket trevlig bekantskap. Avundsjuk.

Kul att höra att du äntligen skall få Moabesök. Hälsa.

Henrik sa...

Ja, de stora bryggerierna är inte mycket att hurra för. Som bekant smakar de inte så mycket... Det är iofs lite roligt att de har gjort reklamslogans av sin smaklöshet: "Refreshingly smooth" med olika varianter. Som om det vore något att skryta med.

Henrik sa...

Ett nytt tillskott i kategorin humlerika öl med fyndiga namn: The Hoperator.